Maatjes zouden samen kunnen gaan wandelen.
Maatjes zouden samen kunnen gaan wandelen.

Maatje voor een maatje

Algemeen

Sint-Oedenrode - Welzijn De Meierij heeft een website ontwikkeld die het vinden en aangaan van vriendschappen gemakkelijker moet maken. Het is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar gezelschap, naar iemand om leuke dingen mee te doen. Dat kan iemand van uw eigen leeftijd zijn, maar dat hoeft niet.

Voorbeelden van vriendschappen waar op dit moment naar gezocht wordt zijn: iemand om 'samen mee te fietsen', 'een kaartje mee te leggen' of 'gewoon gezellig samen koffie drinken'. Daarnaast kunt u denken aan iemand om samen mee te sporten, te schilderen, dansen, skaten, koken, kortom – alles wat u leuk vindt om te doen maar wat gewoon leuker is om dat samen met iemand te doen. Welzijn De Meierij is met dit initiatief gestart, omdat er bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk regelmatig aanmeldingen komen voor bemiddelingen die feitelijk gaan over het vinden van sociale contacten.

Nieuwsgierig?
Op www.welzijndemeierij.nl/maatjevooreenmaatje vindt u een digitaal prikbord. Hierop kunt u zien wie zich al heeft aangemeld en waar diegene naar op zoek is. Staat er een leuke oproep bij, dan kunt u hierop reageren. U kunt natuurlijk ook zelf een oproep plaatsen. Mocht u geen computer hebben of hulp kunnen gebruiken bij de website, dan kunt u altijd langskomen op één van de locaties van Welzijn De Meierij. Wanneer er een maatje is gevonden, wordt u met elkaar in contact gebracht.

Dit gebeurt uiterst zorgvuldig. Vindt u het prettig als er iemand bij die eerste kennismaking aanwezig is, dan kan dat. Is er een klik, dan neemt Welzijn De Meierij in een later stadium nog eens contact op om te kijken of de afspraken nog steeds naar tevredenheid verlopen. Het opzetten van Maatje voor een maatje is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranje Fonds en de Rabobank.