Er werd in de open lucht heerlijk gegeten.
Er werd in de open lucht heerlijk gegeten.

Bijzonder benefietdiner in open lucht

Algemeen

Wat op een koude januari avond tijdens een verjaardag ontstond als een ludiek idee bereikte afgelopen zaterdag de climax in de tuin bij Mirjam en Henk Wiersma aan het Cathalijnepad.

Daar vond op 27 juni een uniek benefietdiner plaats voor de Stichting Hersentumoren, georganiseerd door een aantal leden van het WeCycling Ventoux3 team uit Sint-Oedenrode. Op 11 september aanstaande gaan ze de fameuze Mont Ventoux bedwingen. Met de fiets of lopend. Uiteindelijk was er zaterdag plaats voor 102 personen die werden ontvangen in een sfeervolle buitenambiance in de prachtig aangeklede appelboomgaard.

Topkok Edwin de Visser had de gehele zaterdag keihard gewerkt met zijn keukenbrigade van vrijwilligers om een unieke culinaire avond te verzorgen. Na een mooie opening door Paul van Nuland kwam de amuse van bouillabaisse. Hierna volgde een kleurrijk bord met eetbare bloemen als voorgerecht. Waren deze twee gangen nog redelijk in traditionele stijl, was er voor daarna ruimte voor het unieke hoofdgerecht. Dit werd geserveerd volgens het principe van Sharing Dining een trend die uit New York naar Europa is gekomen en die veelal in de grote steden als London en Parijs gekend zijn, maar nu dus ook in het prachtige Rooise landschap met de koeien op de achtergrond.

Na dit overheerlijke hoofdgerecht was er een ludieke onderbreking in de vorm van een kleine veiling met drie items. Er waren drie stukken te veilen; een getekend wielershirt van het Roompot Cycling team, de Nederlandse profploeg van Michael Boogerd en Erik Breuking. Daarna kwam er ter veiling een schitterend schilderij, gemaakt door kunstenares Ingrid van Wamel uit Schijndel. Hierna was het de beurt aan het topstuk van de avond. Een Kampioens(voetbal) van PSV, gepresenteerd op een mooie sokkel. Op deze bal werd goed geboden en er kwamen zelfs telefonische bieding aan te pas. Hierna kwam het mooie nagerecht. Na dit nagerecht was een van de gasten Mechtild de Leijer op het idee gekomen om met de pet rond te gaan voor het goede doel. Een ludiek idee wat 580 euro opleverde.

Aan het eind was er een mooi dankwoord van Arthur Frieser, recht uit het hart, namens alle gasten. Daarna werden alle bedrijven bedankt en nog in het bijzonder Claudia vd Laak die vanaf het eerste idee tot en met de uitvoering van de avond iedereen en alles heeft aangestuurd. Zij mocht dan ook uiteindelijk de cheque van 6277 euro overhandigen aan de initiator van het WeCyclingVentoux3 team, Paul van Nuland. Speciale dank namens de organisatie gaat uit naar Frietfeest.nl Stefan de Vries, Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, De Pastorie voor de heerlijke wijnen, PartyService Jan de Leijer Bart van de Wetering voor de drank en toebehoren, Gebr vd Berk Boomkwekerij en alle vrijwilligers die aan deze geslaagde avond hebben meegewerkt. Dit uiteraard zonder alle 38 bedrijven die eraan meegewerkt hebben tekort te willen doen. De bijzondere avond werd afgesloten met het alom bekende lied van The Scene Iedereen is van de wereld en de wereld is van Iedereen…….