De Goede Herder kerk
De Goede Herder kerk

Studenten presenteren plannen herbestemming Rooise kerken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een aantal studenten van de AHK in Amsterdam afdeling Architectuur heeft dit voorjaar een studie opdracht gedaan met als thema "herbestemming van twee kerken in Sint-Oedenrode."

Het betreft een studie naar de herbestemming van de kerk "de Goede Herder" aan het Mgr. Bekkersplein in Eerschot en  de "Knoptorenkerk" eveneens in Eerschot. Architect Floris Alkemade, lector aan de AHK  en Rooienaar, heeft deze studieopdracht op grond van zijn collegereeks met het  thema "Tabula Scripta" geïnitieerd.

De studies zijn begin juni afgerond en geëvalueerd. De resultaten zijn verrassend, erg inspirerend en van een hoog niveau. De studies laten zien dat vrij denken over opgaven kan leiden tot oplossingen die paden ontsluiten die binnen Sint-Oedenrode nog niet toegankelijk leken te zijn. Op donderdag 25 juni aanstaande  wordt er om  20.00 uur een kortdurende expositie van een week geopend in de Knoptoren. Een aantal studenten zal op deze avond maquettes en tekeningen kort toelichten en Floris zal daarbij een introductie houden.  De expositieruimte is welwillend door de Stichting "Knoptorenkerk" ter beschikking gesteld.