Klaar voor de start?
Klaar voor de start?

Elfde Avondwandel4daagse voor Sint-Oedenrode

Sport

Dinsdag 2 juni gaan ze weer van start:"de mooie wandeltochten van OLAT" tijdens de 11e editie van de Avondwandel4daagse. Het startsein zal in Boskant gegeven worden door Piet van Berkel, de commissievoorzitter. De organisatie heeft getracht om de edities van vorige jaren te evenaren, zo niet waar het mogelijk was deze te verbeteren om zo de vele wandelaars te laten genieten. Op 2, 3, 4 en 5 juni 2015 kan men komen wandelen op mooie routes met uitstekende verzorgingsposten.

Er zijn drie afstanden: 5km, 10km of 15km. De routes gaan waar mogelijk over zand- en veldwegen door de mooie Rooise natuur, stevige schoenen worden aanbevolen. Daarnaast is er een rolstoelroute van 6km, over goed begaanbare wegen. Deze route is speciaal gemaakt voor rolstoelen, wandelwagens, rollators en scootmobielen. De scootmobielers dienen zich in een wandeltempo te verplaatsen. Rolstoelers moeten zelf voor duwers zorgen, voor een duwer per rolstoel is de tocht gratis. Zo kunnen mindervaliden met hun familie deel te nemen aan de tochten. Er is door de organisatie geen speciaal invalidentoilet voorzien. Op de 5km route zijn voor de kinderen nieuwe, leuke puzzelzoektochten uitgezet en zijn leuke prijzen te winnen. Door de groei van het aantal deelnemers zijn er door de jaren heen zijn heel wat aanpassingen nodig geweest. De vele jonge deelnemers zorgen voor een speciale fijne sfeer. De kernwaarden, ontspannen wandelen op veelal onverharde wegen, met veel plezier en sociaal contact en genietend van de mooie Rooise natuur, blijven steeds overeind. We hopen nog lang op deze weg door te gaan.

Gezellig?
Zeker! De Avondwandel4daagse is een erg gezellig en sportief evenement. Het neemt de wandelaars mee naar en door de talrijke groene gebieden van de gemeente. Onder het wandelen tijd genoeg om heel veel potjes met vet enz. te zingen. Na de tocht gezellig op het terras met leuke muziek. Let wel: In sommige gebieden, zoals de Geelders en Vresselse bossen, kunnen de muggen vervelend zijn. Wees op uw hoede en kleed u goed aan! Op de verzorgingsposten van de 10 en 15 kilometer is DEET beschikbaar. Controle op teken na de tochten wordt aanbevolen. Op het startbureau is iedere dag EHBO aanwezig. Voor EHBO hulp onderweg gelieve het noodtelefoonnummer te bellen dat in het routeboekje staat.

Startsein in Boskant
Het startbureau is geopend vanaf 17.30 uur. Daar zijn 4daagse startkaarten a € 5,- en dagkaarten a € 1,50 te koop. Voor kaartverkoop, routeboekjes en puzzeltochten moet men in Boskant via de zij-ingang naar de zaal. Iedereen die mee wandelt, dient in het bezit te zijn van een startkaart. Na het afstempelen van de startkaart, vanaf 18 tot 19 uur, mogen de wandelaars vertrekken. De routes zijn voorzien van duidelijke pijlen en daarnaast beschreven in een mooi routeboekje. Onderweg staan welvoorziene verzorgingsposten klaar om de wandelaars te verwennen. Deze verzorging is inbegrepen bij het startgeld. Op de posten staat ook een EHBO doosje. Gelieve geen rommel achter te laten in de natuur en niets te vernielen. Op de verzorgingsposten en bij de finish kunt u het afval kwijt. De finish op vrijdag na 4 dagen wandelen is op de Markt, waar bloemen en medailles worden uitgereikt als beloning voor de geleverde prestaties. De wandelaars komen binnen over een rode loper. Ter verhoging van de sfeer er is muziek aanwezig. De organisatie roept familie, vrienden en bekenden op om bij te dragen aan de feestelijke inhuldiging van de deelnemers door aanwezig te zijn en mogelijk met bloemen de waardering voor de wandelprestaties te ondersteunen.

Kom met de fiets!
Om parkeeroverlast te beperken is het beter om met de fiets naar de start te komen. In Boskant kunnen fietsen geplaatst worden op de fietsenstalling van de basisschool In Nijnsel rondom de Beckart en in Olland net voorbij D`n Toel op het grasveld. Op de Markt kunnen de fietsen het beste geplaatst worden aan de zuidzijde van de Markt, t.o. de start en finishplek. Iedereen dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Zij worden ingezet voor de veiligheid van alle wandelaars. Bij problemen onderweg kan men het noodtelefoonnummer in het routeboekje of het startcafé bellen. Alle routes staan nauwkeurig beschreven in het routeboekje. Bovendien zijn de tochten nog eens volledig uitgezet met pijlen. De start / finish plaatsen zijn als volgt: Dinsdag 4 Juni: "De Vriendschap", Past. Teurlingstr. 30 in Boskant. Woensdag 5 Juni: "de Beckart", Oude Lieshoutseweg 7 in Nijnsel. Donderdag 6 Juni: "D`n Toel", Pastoor Smitsstraat 4 in Olland. Vrijdag 7 Juni: "De Gouden Leeuw", Markt 10, Sint-Oedenrode.

Kosten:
Voor € 5.- kunt u 4 dagen meedoen aan de avondwandel 4daagse. Dit is inclusief de verzorging , op vrijdag een medaille aan de finish en een diploma voor de kinderen. Eén of enkele dagen meewandelen kan ook. Dagkaarten kosten € 1,50 en zijn alleen te koop op het startbureau, deze zijn inclusief verzorging. Voorverkoop: Tot en met 2 juni uiterlijk 16 uur kunnen 4daagse startkaarten gekocht worden bij de VVV en bij A.H. Markt 18 voor € 4,- per persoon. Kijk ook eens naar: www.avondvierdaagse-sint-oedenrode.nl