Koen van de Ven (derde van rechts) met zijn studiegenoten.
Koen van de Ven (derde van rechts) met zijn studiegenoten.

Minionderneming QluchiQue schopt het tot landelijke finale

Zakelijk

Vorige week woensdag  heeft minionderneming QluchiQue - waarvan Rooienaar Koen van de Ven onderdeel uitmaakt - een ticket weten te bemachtigen voor de landelijke finale van de verkiezing 'beste studentonderneming van het jaar'. In de halve finale in Amsterdam streden de studenten van ROC De Leijgraaf Veghel tegen 19 andere ondernemingen uit heel Nederland.

De clutch – een hippe handtas mét ingebouwde telefoonoplader – werd stevig op de proef gesteld door de vakkundige jury, maar bleef fier overeind. "We hebben vanaf dag één het volste vertrouwen in ons product en zijn heel trots op het feit dat de jury bestaande uit topondernemers onze mening deelt", aldus Koen van de Ven. Nu behoort team QluchiQue tot de 5 beste studentondernemingen van Nederland, waarmee ze inmiddels ruim 1000 concurrenten achter zich lieten.

Op 10 juni kan QluchiQue de kroon op haar werk zetten tijdens de landelijke finale in het Beatrixtheater in Utrecht. Van de Ven: "Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen, maar nu we zover gekomen zijn zou het hartstikke leuk zijn als we met de 1e prijs huiswaarts gaan. Met minder nemen we eigenlijk geen genoegen" zegt de jonge ondernemer met een lachje. "Hopelijk denkt de jury er in Utrecht ook zo over en slepen we naast de 'gouden plak' ook een ticket voor de Europese finale in Berlijn op." Meer informatie over QluchiQue en op de hoogte blijven de laatste ontwikkelingen omtrent de wedstrijd? Ga naar de website www.qluchique.nl of 'like'de mini-onderneming op Facebook.