Afbeelding

De nacht van de natte zakdoek

Algemeen

Olland - Ollend Dreijt Dur heeft een topprogramma. Twee weken geleden las u al over de vrijdagavond. Nu komt de zaterdagavond aan bod. Ook dat wordt knallen. Wat wil je, als de avond nu al 'de nacht van de natte zakdoek' wordt genoemd?!

Zanger Bas komt voorbij. De gezelligste zanger van Nederland. Hij zingt op allerlei feesten en partijen en is een liefhebber van het Nederlandse lied. Het motto van Tante Annie: 'in korte tijd het dak eraf!' Vol humor en overgave een opbouw van 'rustige' inhakers en meezingers naar feestelijke hits. Een optreden van schlagerartiest Kleino is een feest der herkenning. Kleino steekt de oude Schlagerhits in een modern jasje zoals "Rosamunde", "Sierra Madre" en "Du" en geeft "vollgas" met de moderne Duitse hits anno nu. Van Nederlandse orde…. Jan Smit tributezanger. Zing mee, alle bekende hits komen voorbij. De Takkewijven Till & Toos brengen het levenslied, de smartlappen en alle bekende Sing Alongs met een volle smaak. Ze zingen met veel plezier alle gezellige takkeherrie. Ook lachen zijn Ronnie en de razende Ronda's. Het repertoire van Ronnie & de Razende Ronda's bestaat uitsluitend uit klassiekers. Klassiekers uit het songfestivalverleden, klassiekers uit de smartlaphoek en klassiekers uit de Nederpop. Iedereen kent ze, iedereen kan ze meezingen en iedereen heeft er stiekem wel wat mee. Één groot feest van herkenning dus!

Braderie
Onder de naam 't Ollends Mertje krijgt het dorp op zondag 31 mei een eigen braderie. Op en rondom d'n Tip wordt de braderie gehouden. Het is een markt voor elk wat wils. Hiervoor hebben zich reeds diverse professionele marktkooplui aangemeld, maar ook al diverse ondernemingen uit de omgeving. De braderie is zeer divers, daarom nodigen ze alle ondernemers cq. inwoners uit Rooi uit om een kraam te huren. Dit kan zijn voor het verkopen van goederen, of wellicht ter promotie van hun bedrijf. Naast de kramen zijn er diverse activiteiten voor de kinderen. Zo is de Scouting dit jaar weer aanwezig, kan er gegamed worden, schminken, staat er een luchtkussen een bungeetrampoline, knutselen etc. In en rondom de tent is de gehele dag muziek van diverse muziekgezelschappen en artiesten. Interesse of meer info? www.ollenddreijtdur.nl