Afbeelding

Veranderingen in arbeidsrecht met grote gevolgen voor werkgever

Zakelijk

De Stichting Rooi Werkt zet zich in om Rooise ondernemers te koppelen aan Rooise werkzoekenden. Als een bedrijf personeel zoekt dan gaat het projectteam op zoek naar een geschikte Rooise kandidaat. Maar het werk van Rooi Werkt gaat verder dan het maken van een goeie match.

'Werkgevers vragen ons ook om advies, bijvoorbeeld of het gunstiger is iemand via een arbeidscontract of via een uitzendbureau in dienst te nemen. Het kan zijn dat werkgever wil groeien maar nog met onzekerheden kampt en flexibiliteit wil. We ondersteunen hem ook als het gaat om een succesvol personeelsbeleid, want het arbeidsrecht is complex.' aldus Elske Huijbers, projectmedewerker van Rooi Werkt. 'De huidige wet en regelgeving maakt het werkgevers niet echt makkelijk,' vult projectleider Elli de Rijk aan. 'Er verandert dit jaar heel veel. De overheid wil onder andere de rechtspositie van flexwerkers versterken en heeft de wetgeving met betrekking tot flexibele contracten aangepast. Maar ook gelden er nieuwe regels bij het ontslaan van personeel, op het gebied van begeleiding in het kader van scholing en ziekte, enz. Ondernemers hebben allemaal te maken met de Wet Werk en Zekerheid. En daarnaast is er de Participatiewet, die van werkgevers verwacht om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.' Elske: 'Dit jaar is het jaar van de grote veranderingen in het arbeidsrecht. Op 1 juli a.s. gaat er weer het een en ander veranderen. Daarom organiseren wij samen met de ondernemersvereniging BtB een actualiteitenbijeenkomst voor Rooise ondernemers. Alle Rooise ondernemers - en hun introducees - zijn van harte welkom (dus ook niet-BtB-leden). Wij voelen ons verantwoordelijk om Rooise ondernemers te attenderen op de aankomende wetswijzigingen en de consequenties en ze te helpen met het juist toepassen daarvan. Want deze wijzigingen raken elke ondernemer die al personeel heeft of in de toekomst wil aannemen.'

Wilt u als ondernemer weten hoe het zit met de veranderingen in het arbeidsrecht en wat de gevolgen voor u zijn? Kom dan op 2 juni a.s. naar de Actualiteitenbijeenkomst Veranderingen in het Arbeidsrecht. De bijeenkomst vindt plaats op Campus Fioretti (aula). U bent welkom vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en wordt na de netwerkborrel afgesloten om 23.00 uur. Op deze avond zal een aantal collega ondernemers de veranderingen inzichtelijk maken aan de hand van praktijksituaties en ingebrachte vragen. De workshops en presentaties worden gegeven door deskundigen van Kehrens en Snoeks Advocaten en Mediators, Progress Uitzendbureau, Van de Ven Accountants I Adviseurs, het UWV, WSD-groep en de Stichting Rooi Werkt.

Aanmelden kan via de website van de BtB, btbsintoedenrode.nl, of door het sturen van een mail aan: info@rooiwerkt.nl Voor meer informatie bel 06 4434 6449 (Elli de Rijk, Rooi Werkt).


Afbeelding