Afbeelding

Surseance van betaling voor Stichting MIK

Cultuur

De Rechtbank Oost-Brabant heeft op 1 mei surseance van betaling verleend aan de stichting MIK. Dat betekent dat de stichting MIK nu samen met de aangewezen bewindvoerders de voortzetting van  het culturele onderwijs in de betrokken gemeentes zal onderzoeken. Dit gebeurt in overleg met de personeelsleden en de betrokken gemeentebesturen. Mr. Jan J. Dingemans van Holla Advocaten ('s -Hertogenbosch) en Mr. Ilona C. J. C. van de Klundert  van Deterink Advocaten zijn door de rechtbank tot bewindvoerder benoemd.

Het is al langer duidelijk dat de financiële situatie van de Stichting MIK niet rooskleurig is. In de afgelopen periode is er gezocht naar mogelijkheden om de activiteiten van de stichting dit seizoen af te maken en in afgeslankte vorm voort te zetten. Aan de surseance van betaling is een periode van stille bewindvoering vooraf gegaan. Met de  surseance van betaling is er nu de mogelijkheid om met personeel en gemeentebesturen maar ook met enkele schuldeisers te zoeken naar oplossingen. Dit doen de bewindvoerders en de directie van MIK gezamenlijk.

De ondernemingsraad en het personeel van MIK zijn op de hoogte gebracht van de surseance van betaling. De medewerkers blijven op dit moment in dienst van de stichting. Op korte termijn wordt met het personeel verder gesproken over mogelijke scenario's voor de toekomst. De betrokken gemeentebesturen ( Schijndel, Veghel, Sint-Oedenrode, Sint-Michelsgestel, Boxtel, Vught en Uden) zijn ook op de hoogte gebracht. Bewindvoerders en directie zullen binnenkort met de gemeentebesturen verder spreken.

Voor cursisten van de stichting verandert er op korte termijn niets. De lessen worden na de meivakantie zoals gebruikelijk hervat. Wanneer meer duidelijkheid bestaat over de voortzetting van de activiteiten van de Stichting MIK, zullen directie en bewindvoerders alle betrokkenen hiervan op de hoogte brengen.

Via de website van de Stichting MIK is eventueel aanvullende informatie te krijgen.