Afbeelding

Gezocht: Match maatjes in de regio Sint-Oedenrode

Algemeen

Maatjesproject Match is op zoek naar vrijwilligers (18+) uit de nabije omgeving van Sint-Oedenrode, die een dagdeel per week tijd over hebben voor een kind wat een dosis positieve en individuele aandacht hard nodig heeft. Voor belangstellenden is er  donderdag 21 mei (van 19:30uur tot 20:45uur) een informatiebijeenkomst . Deze vindt plaats bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Uden aan de Aldetiendstraat 23.

Match koppelt een vrijwilliger aan een kind (6 t/m 18 jaar) dat door verschillende omstandigheden een steuntje in de rug goed kan gebruiken. Matchkoppels ondernemen wekelijks  gezellige en ontspannende activiteiten met elkaar. Samen picknicken, badmintonnen, vliegeren of bootje varen; het contact met een maatje zorgt ervoor dat een kind even kind kan zijn, ontspant en de ruimte krijgt om zichzelf te zijn.

Emmy (13 jaar) is een half jaar geleden gekoppeld aan een maatje. Ze geeft aan het fijn te vinden dat er iemand is die haar echt begrijpt. Iemand die haar leuk vindt zoals ze is, met al haar mogelijkheden  en beperkingen. Bianca (het maatje van Emmy): "Het is heel gezellig samen. Of we nu samen aan het knutselen zijn of onze nagels de mooiste kleurtjes geven, we hebben veel lol." Net als Emmy zijn er nog veel meer kinderen die dolgraag met een maatje op pad  gaan, maar waarvoor nog geen passend maatje is gevonden. Match hoopt met de vrijwilligersavond mensen enthousiast te maken om zich aan te melden. Een vrijwilliger staat er niet alleen voor. Match zorgt voor een zorgvuldige voorbereiding en professionele begeleiding gedurende de koppeling. Match wordt uitgevoerd door Oosterpoort, een instelling voor jeugd- en opvoedhulp, in samenwerking met meerdere Centra voor Jeugd en Gezin in de regio noordoost Noord-Brabant. Meer informatie? Kijk op www.oosterpoort.org/match of bel (0412) 46 53 00.