Nijnsel weet twee punten niet te pakken

Na vorige week onverwacht de wedstrijd gewonnen te hebben tegen VIOS, zou de wedstrijd tegen Korloo ook een gewonnen wedstrijd moeten worden. Op papier is Nijnsel de betere ploeg en staat Korloo met 2 gewonnen wedstrijden onderaan in de ranglijst, waar Nijnsel in het midden meedraait.

De eerste helft werd er door beide ploegen vooral veel gebald, maar het ontbrak Nijnsel aan het creëren van kansen. Met moeite werd de verdediging van Korloo doorbroken. Zowel Nijnsel als Korloo stonden zeer goed te verdedigen, wat er voor zorgde dat er weinig doelpunten in de eerste helft werden gemaakt. Anne Sijbers wist een gat in de verdediging goed te benutten en maakte een doorloopbal goed af. De andere twee doelpunten van Nijnsel kwamen uit gegeven strafworpen. Korloo wist in de eerste helft twee keer te scoren, dus dit bracht de ruststand op 2-3.

Het gevoel dat Nijnsel had was eenduidig, dit kunnen we veel beter. Door deze instelling begon de tweede helft een stuk beter, er werden door goed samenspel mooie kansen gecreëerd. Ook werden deze kansen beter benut dan in de eerste helft. Drie keer achter elkaar knalde Nijnsel er een afstandsschot in, echter had korloo hier telkens een antwoord op. Na een krappe tien minuten gaf het scorebord 4-6 aan. Zaak voor Nijnsel om deze voorsprong uit te bouwen. Helaas liet Nijnsel de kans liggen om de wedstrijd naar zich toe te trekken en zakte het in. Korloo greep meteen haar kans en met nog een kwartier speeltijd stond de stand op een gelijke 7-7. Er volgde aan beide kanten een kansenregen, maar niemand wist de korf nog te raken. Met een stand van 7-7, vertrok Nijnsel met maar 1 punt huiswaarts. Doelpunten: Myrna Foolen 3x, Nicole de Koning, Monique Merks, Anne Sijbers, Astrid van de Laar 1x.