Afbeelding

Geslaagde open dag op rioolwaterzuivering Eindhoven

Roois nieuws
Vandaag kwamen ruim 600 mensen een kijkje nemen bij de open dag van Waterschap De Dommel op de rioolwaterzuivering in Eindhoven. De open dag stond in het teken van ‘Kijken & Kiezen’. Het publiek kon, door middel van een rondleiding over de rioolwaterzuivering zien hoe het vieze rioolwater wordt gezuiverd. En er was elk uur een live debat tussen de lijsttrekkers van de deelnemende partijen over uiteenlopende onderwerpen.

Vol verwondering nam het publiek deel aan de rondleiding over het zuiveringsterrein. “Heel interessant om te zien hoe het vieze rioolwater hier gezuiverd wordt. Daar heb ik nooit bij stil gestaan als ik de toilet doorspoel”, zegt een van de bezoekers. De kinderen konden zich prima vermaken bij kapitein Kosto en zijn duikboot. Ook de kunsttoren werd gedurende de dag ‘gevuld’ met creatieve kunstwerken.

Het publiek kwam ook luisteren naar de standpunten van de acht partijen die meedoen met de waterschapsverkiezingen op 18 maart. Raymond van de Klundert (Kluun), gespreksleider van het debat, prikkelde de lijsttrekkers om hun mening duidelijk naar voren te brengen. Elk uur ontstond er een goede discussie over onderwerpen als kerntaken van het waterschap, internationale samenwerking en volledig energieneutraal werken.

KIES, uw waterschapbestuur op 18 maart
A.s. woensdag 18 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Iedereen van 18 jaar en ouder in het gebied van Waterschap De Dommel mag zijn of haar stem uitbrengen op één van de kandidaten van de acht deelnemende partijen. De stemhulp ‘Kieskompas’ kan helpen om een goede keuze te maken. https://www.kieskompas.nl/