Optreden van Nico van de Wetering in de binnentuin van het klooster.
Optreden van Nico van de Wetering in de binnentuin van het klooster. Foto: Bart van Rooij

Avond Brabants Bont

vrijdag 29 maart 2024 19:30

Sint-Oedenrode - In een sneltreinvaart is het Avondje Brabants Bont op 29 maart in de Beckart helemaal uitverkocht. Hier speelt Nico van de Wetering zijn duizendste optreden. Alle 250 kaartjes waren snel weg.

Er zijn optredens van Geert Chatrou (fluiter), Wim Daniels (taalkundige), Nico van de Wetering (1000ste optreden) en het mooiste dialectwoord uit Rooi wordt bekend gemaakt. De belangstelling is overweldigend, laat Nico weten. 

Van Omroep Brabant tot aan landelijke televisie en radio, Nico heeft overal zijn muzikale stempel gedrukt. Zijn warme klanken waren niet alleen te horen op grote podia, maar ook bij talloze goede doelen waar hij belangeloos optrad. Het plezier dat hij beleefde aan het delen van zijn muziek stond altijd centraal, of het nu was voor de Zonnebloem, gehandicapten, of zorgboerderijen.

Op zijn website, www.nicovandewetering.nl, zijn al zijn nummers te beluisteren, en het is duidelijk dat Nico nog lang niet klaar is met zijn passie. Op 29 maart staat hij gepland voor zijn duizendste optreden tijdens het Avondje Brabants Bont in Nijnsel. Een avond die bol staat van Brabantse gezelligheid en culturele hoogtepunten.