Afbeelding
Foto:

Bijeenkomst glasvezel

maandag 23 april 2018 19:00

Als belangenbehartiger van de agrarische sector maakt de ZLTO (Zuidelijke land- en tuinbouworganisatie) zich sterk voor glasvezel in Meierijstad en Sint Michielsgestel. Want een goede verbinding is essentieel voor agrariërs, stelt Marcel Aarts (ZLTO).

''De digitale bereikbaarheid van het buitengebied moet optimaal zijn", zegt Marcel Aarts. "Steeds meer technologieën vereisen een goede en snelle internetverbinding voor agrariërs. Denk aan sensortechniek, digitale uitwisseling van gegevens, precisiebemesting, drones of een webcam. En die goede verbinding is er nu niet. We blijven nu achter op dit vlak, want de internetverbinding laat te wensen over. In mijn ogen hoort goed internet tegenwoordig bij de basisvoorzieningen, net als gas, water en licht."

Betrouwbare verbinding
ZLTO zet zich daarom actief in voor glasvezel. "Wij proberen via nieuwsbrieven aandacht te genereren voor de campagne. En dat gaat best goed, want alle agrariërs die ik heb gesproken zijn positief. Maar we zijn er natuurlijk nog niet", geeft Marcel aan. Marcel Aarts denkt dat hierin zelfs nog een slag te maken valt. "Veel mensen kunnen nog moeilijk inschatten wat de consequenties zijn als er geen glasvezel komt. Nieuwe technologieën zijn prachtig, maar je moet er wel van op aan kunnen. Dat kan alleen met een goede, snelle en betrouwbare internetverbinding via glasvezel. "

Vitaliteit van buitengebiedMet het oog op de vitaliteit van het buitengebied, ziet Marcel Aarts ook nog een andere kwestie. "Voor ouderen is zorg op afstand een belangrijk aspect. En daarnaast groeit de jeugd nu op met allerlei digitale technologieën. Als die straks niet optimaal werken in het buitengebied, is het voor jongeren niet aantrekkelijk om hier te blijven wonen. Glasvezel is in alle opzichten hard nodig. Ik heb mezelf direct aangemeld."

Inschrijfavonden
Heeft u nog vragen over glasvezel, kunt u niet kiezen of wilt u samen met een van de ambassadeurs het inschrijfformulier invullen? Wij hebben voor de bewoners in het buitengebied een 3-tal inschrijfavonden georganiseerd. U bent van harte welkom op een van onderstaande data, de koffie staat klaar!

Inloop vanaf 19.00 uur (einde 21.30 uur)
Maandag 23 april De Loop'r Olland, Pastoor Smitsstraat 40 te Sint Oedenrode
Dinsdag 24 april Dorpscentrum De Schakel, Eerdsebaan 1 te Schijndel
Woensdag 25 april De Vresselse Hut, Vresselseweg 33 te Sint Oedenrode